Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР: Изборният ден протича нормално, няма сериозни нарушения на обществения ред

Снимка: Ани Петрова

Изборният ден протича нормално съобщават от МВР. Към момента няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред.

Според обобщените данни на Министерството на вътрешните работи от началото на предизборната кампания досега са получени общо 691 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите. Образувани са общо 138 наказателни производства, от които 34 бързи. Вътрешният министър Иван Демерджиев заяви:

"Няма сериозни нарушения, така че ситуацията е такава, каквато обещахме сигурна и спокойна и апелирам гражданите да упражнят спокойно правото си на глас".

От 28 март до днешния ден служителите от звената български документи за самоличност в Столичната дирекция на вътрешните работи и областните дирекции на МВР в страната са издали общо 661 удостоверения за гласуване.

Към настоящия момент оперативната обстановка по границите на нормална създадена организация за нормалното функциониране на граничните пунктове в изборния ден трафикът през отделните гранично контролно пропускателни пунктове е интензивен.

От Главна дирекция пожарна безопасност и защита на населението съобщават, че до момента на територията на страната не са възникнали произшествия, свързани с провеждането на изборите. 

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна