Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карло Анчелоти: Кроос и Модрич нямат гарантирано титулярно място

Карло Анчелоти
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на футболния Реал (Мадрид) Карло Анчелоти нарече Тони Кроос и Лука Модрич "недосегаеми", но не пожела да разкрие дали двамата ветерани ще стартират срещу Барселона. Реал гостува на "Камп Ноу" в сряда за реванша от полуфиналния мач за Купата на Краля, като изостава с 0:1 след автогола на Едер Милитао в първия мач миналия месец. 33-годишният Кроос и 37-годишният Модрич започнаха в стартовия състав в този мач, въпреки че двамата бяха заменени късно през второто полувреме.

Кроос игра при победата на Реал (Мадрид) с 6:0 над Валядолид в неделя, докато Модрич изгледа мача от пейката, като се предполага, че хърватинът е получил почивка, за да бъде свежи за "Ел Класико".

"Кроос и Модрич са недосегаеми, но това не означава, че ще играят утре", каза Анчелоти пред репортери. "Моя е отговорността да избера стартовите единадесет. Трябва да мисля за вариантите, които имам на пейката. Началото не е най-важното нещо, важното е да бъдеш ефективен в хода на играта", добави Анчелоти.

Докато Кроос и Модрич наближават залеза на кариерите си, Реал (Мадрид) търси да изгради бъдещето с Орелиен Чуамени и Едуардо Камавинга, който е неизменен титуляр от подновяването на сезона след Световното първенство. Запитан за важността на физическата форма и атлетизма, които френското дуо може да осигури, Анчелоти каза: "Ако говорим за енергия, ясно е, че в тези мачове тя е важна."

Той обаче призна, че има много напрежение в тези мачове, добавяйки, че опитът на ветераните може да бъде важен. "Виждам играчите всеки ден и те са много концентрирани. Те са професионалисти и странични неща не бива да им влияят. Всеки трябва да оцени ролята, която има", каза Анчелоти.

Запитан дали ще обсъди избора си на състава с играчи, останали извън титулярните му 11, той добави: "Нямам специален подход. Не мога да говоря с всеки отделен играч, който няма да започне. Ако някой иска да каже нещо, моята врата винаги е отворена, но тази група играчи не искат обяснения, те разбират ситуацията", завърши Анчелоти.


По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени