Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красив гол на Шоу прати Лудогорец на полуфинал за купата на България

Лудогорец
Снимка: БГНЕС

Шампионът Лудогорец се класира за полуфиналите в турнира за Купата на България по футбол. В среща от четвъртфиналите, която се изигра на "Хювефарма Арена" в Разград, "орлите" се наложиха с 2:1 над тима на Спартак (Варна). Домакините стигнаха до успеха с голове на Кайо Видал и Мануел Шоу, след като молдовският национал Александър Белоусов даде аванс на Спартак в средата на първото полувреме. За Видал това бе дебютен гол за Лудогорец след трансфера му от бразилския клуб Баия, докато попадението на Шоу може да се класифицира като момента на мача.
Изненадващо срещата започна по-добре за гостите от Варна. В 13-ата минута Лерой Микелс имаше много добра възможност да отбележи първия гол, но ударът му с десния крак бе избит в корнер от вратаря на Лудогорец Симон Слуга.
Малко след това домакините създадоха първата си опасност пред вратата на Иван Дичевски, но Игор Тиаго стреля слабо и стражът на "соколите" спаси.
Спартак поведе в 26-ата минута. Родни Антуи напредна по лявото крило и премина покрай бранител на Лудогорец. Топката се отклони от крака на Франко Русо и попадна у Александър Белоусов. Останал на чиста позиция, молдовският национал не сбърка за 0:1. В ответната атака Лудогорец можеше да изравни, но Тодор Неделев пропусна от отлична позиция. Българският национал получи топката около точката за изпълнение на дузпа, но стреля покрай вратата на Спартак.
Домакините все пак възстановиха равенството в 37-мата минута. Якуб Пьотровски отне топката в близост до тъчлинията. Полякът центрира с външен фалц с десния крак към Кайо Видал, който овладя технично и с удар с десния крак с обръщане матира Дичевски за 1:1.
В началото на второто полувреме 22-годишният Видал можеше да вкара втория си гол в дебютния си мач за Лудогорец, но пропусна очи в очи с Дичевски. В 64-тата минута вратарят на гостите се отличи със спасяване и срещу Бърнард Текпетей, с което запази равенството.
Стражът на гостите обаче нямаше какво да направи в 76-ата минута, в която Лудогорец поведе. Влезлият като резерва Мануел Шоу пресече една отбита топка и с бомбен удар с десния крак от границата на наказателното поле намери горната греда и мрежата на вратата за 2:1.
 С победата си Лудогорец стана вторият отбор, който се класира за полуфиналите след Локомотив (София). В понеделник "железничарите" надиграха с 2:1 Славия.
По-късно днес е третият четвъртфинал от програмата между лидера в Първа лига ЦСКА София и Черно море. В сряда предстои срещата между Арда и ЦСКА 1948, която ще определи последния участник във финалната четворка на турнира.

Среща от четвъртфиналите в турнира за Купата на България по футбол за мъже:

Лудогорец (Разград) - Спартак (Варна) - 2:1 (1:1)
голмайстори: 0:1 Александър Белоусов 25, 1:1 Кайо Видал 37, 2:1 Мануел Шоу 76

стадион: "Хювефарма Арена", Разград
главен съдия: Владимир Вълков
ВАР: Ивелин Занев

жълти картони: 
- за Лудогорец: Якуб Пьотровски, Игор Пластун, Франко Русо
- за Спартак: Ромеш Ивей, Евандро, Иван Дичевски

състави:
Лудогорец (4-2-3-1): Симон Слуга - Аслак Фон Витри, Игор Пластун, Франко Русо, Дени Групер - Якуб Пьотровски (58-Мануел Шоу), Нонато (85-Клод Гонсалвеш) - Кайо Видал (75-Матиас Тисера), Тодор Неделев (58-Спас Делев), Бърнард Текпетей (85-Рай Нашименто) - Игор Тиаго
старши треньор: Ивайло Петев

Спартак (3-4-3): Иван Дичевски - Бен Карамоко, Луан, Александър Цветков - Ромеш Ивей, Александър Белоусов, Ивайло Климентов (83-Нейтън Олдър), Роберто Хименес - Родни Антуи (79-Жоао Марио), Евандро, Лерой Микелс (75-Денис Баланюк)
старши треньор: Димитър Димитров.

По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна