Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътната полиция подпомага трафика около големите градове, очакват се опашки по ГКПП-тата

| обновено на 14.04.23 в 12:35
Автор:
Снимка: БГНЕС

Нормално и без сериозни задръствания е движенето по пътищата в страната в първия от поредицата почивни дни – съобщават от пресцентъра на МВР. Трафикът при граничните пунктове е интензивен, но без проблеми и забавяния.

Столичани използваха вчерашния ден, за да напуснат София за почивните дни и днес трафикът на изходите на столицата е спокоен. Няма сериозни задръствания и по магистралите, като шофьорите все пак трябва да се движат с повишено внимание в участъците с ремонтни дейности.

Интензивен е трафикът на граничните пунктове с Румъния- при Русе, Никопол, Кардам и Дуранкулак. 

До 20 април се извършва монтаж на допълнителна покривна конструкция на две от трасетата на КПП "Видин“ при влизане в България. Движението се пренасочва през останалите трасета чрез пътна сигнализация. 

Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/"Липница“ и „Крушари"/"Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.- съобщават от Гранична полиция. 

Трафикът на ГКПП "Кулата" е интензивен за товарни автомобили и в двете посоки. 

А През съвместните гранични пунктове „Златоград“/„Термес“ и „Ивайловград“/„Кипринос“ могат да преминават само леки коли и микробуси. 

За пътуващите към Сърбия е важно да знаят, че заради ремонти на КПП Калотина е удължено времето за преминаване през пункта. 

На граничните пунктове със Северна Македония и Турция трафикът е нормален.

Предприети са и мерки за бързото обработване на документите на преминаващите през граничните пунктове, каза Аксиния Минчева от Гранична полиция: 
"Работи се и по това да няма образуване на колони от превозни средства или продължително изчакване за преминаване през граничните пунктове. Гражданите, които имат намерение да предприемат пътуване в посока Сърбия следва да имат предвид, че в момента тече активна реконструкция и модернизация на ГКПП "Калотина". Ремонтът налага реорганизация на движението, което съответно предполага удължаване на времето за изчакване и забавяне на времето за преминаване. Препоръчваме при пътуване към Сърбия да се използват по-малко натоварените гранични пунктове на граница със Сърбия. Тези граждани, които са решили да пътуват към Гърция през почивните дни следва да вземат предвид, че освен българските гости на Гърция, които ще пътуват, има и много румънски граждани, които транзитират през нашата. Достигането до граничния пункт ще бъде натоварено".
В нощта срещу Великден градският транспорт в София ще работи по празнични разписания с удължено работно време до 1:30 часа. Паркирането в синя и зелена зона ще е безплатно. 


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна