Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Какво да правим с останалите яйца, козунак и агнешко?

След празниците ни остават големи количества козунаци, яйца и агнешко. Как може да ги превърнем в нещо ново, различно и вкусно?

Старият останал козунак след празниците може да се превърне в сладкиш с крем карамел. Това съветва Блажка Димитрова, която има ресторант с нулев остатък в София.

„На дъното на тавата се слагат отрязани филии козунак  и отгоре се залива сместа за крем карамела, която си правим от яйца, мляко и захар. Другото, което много препоръчвам е като изсъхне козунакът, той пак остава много ароматен, пак е много вкусен и сладък, натрошавайки го и добавяйки някаква сметана, ядково мляко или разтопен шоколад, оформяйки го след това на някакви бонбони и овалвайки го в кокосови стърготини, какао или рожков, се получават изключително вкусни бонбони. За децата това е голям купон“, обясни тя.

Варените яйца може да бъдат напълнени с смес от жълтъка, крем сирене, зелени подправки и малко кисело мляко. След това може да бъдат поръсени с различни видове семена.

Останалото агнешко месо може да се използва за сандвичи, допълни Блажка Димитрова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна