доц. Геновева Владимирова представя бижута с везбеница в ТК

Везбеница - иновативната съвременна шевица заредена с послания

Везбеница – това е иновативна съвременна шевица, която се получава чрез подредба на знаци от старите български шевици. Те съдържат в себе си древен двоичен код на принципа на единицата и нулата. Цветовете в тях също имат важно влияние, разказа доц...

обновено на 22.01.20 в 17:16

Туристически комплекс Акве Калиде става уникално място за посещения по Черноморието

Експозиционен и демонстрационен център "Минералните води на Акве Калиде" ще бъде изграден в едноименния туристически комплекс край Бургас. Той ще включва нов музей и реплика на римска баня. Обектът е част от проекта "Силата на водата",..

обновено на 21.01.20 в 09:06

Пригответе се! DJ Party денс фитнес тренировка предстои в Бургас

DJ Party денс фитнес тренировка предстои в началото на февруари В Бургас. Тя ще се ръководи от Невена Тодорова ,  бургазлийка, която е завършила школа за персонални фитнес инструктори в Лондон. Тя е първият лицензиран инструктор по Jungle body в..

обновено на 19.01.20 в 16:38
Янко Янков спаси кръста край Синеморец

93 – годишният Янко Янков извади кръста край Синеморец

Най-възрастният участник в спасяването на кръста на Богоявление по стар стил Янко Янков първи хвана светия кръст край Синеморец. Ритуалът се проведе по стар стил днес в 11 часа на плажа в местността Бутамята пред погледите на десетки зрители.  Бившият..

публикувано на 19.01.20 в 14:50

Започна регистрацията за маскарадния фестивал „Кукерландия” в Ямбол

Започна регистрацията на групите, които ще се включат в тазгодишното издание на Международния маскараден фестивал „Кукерландия” в Ямбол. Организатори на проявите са общините Тунджа и Ямбол. Заявки за участие в конкурсната програма ще се приемат до края..

публикувано на 19.01.20 в 08:00
Янко Янков

93 – годишният Янко скача и днес за кръста в Синеморец

За поредна година, 93-годишният Янко Янков ще скочи днес във водите на Черно море, в опит да извади кръста. Мъжът, заедно с негови съмишленици, правят това на Йордановден, по стар стил, в Синеморец. От 2015-та година, бившият щурман в..

публикувано на 19.01.20 в 07:00

Лекция в музея разказва за историята на 24-ти пехотен Черноморски полк

Какви са славните бойни успехи на 24-ти пехотен Черноморски полк? Кои са най-суровите сражения на храбрите български войни? За това ще разкаже бургаският историк Яна Иванова по време на съботната лекция в музея. Изследователката ще представи..

обновено на 18.01.20 в 10:05

Традиционните кукерски игри започват в селата на община Стралджа

Традиционните кукерски игри започват в селата на община Стралджа.  В основата на обреда е имитиране на заораване и сеитба, както и прибиране на реколтата.  След повече от 20 години прекъсване в село Атолово отново кукери ще обикалят домовете и ще..

публикувано на 18.01.20 в 08:50
Църквата почита паметта на Свети Атанасий Велики

Атанасовден е, зимата си тръгва

В календара на православната ни църква днес се почита свети Атанасий.  В народните вярвания Св. Атанас е представен като властелин на снеговете и ледовете.  Облечен с копринена риза, той отива в планината на своя бял кон и се провиква: „Иди си,..

публикувано на 18.01.20 в 08:33

Сливен отбеляза 142 години от Освобождението си (СНИМКИ)

142 години от Освобождението си от османско иго чества Сливен днес. С тържествена церемония  на площад „17-ти януари“, мястото където са посрещнати освободителните войски през 1878 година, бе отбелязан празника. Благодарствен молебен и заупокойна..

публикувано на 17.01.20 в 16:11