Откриха звезда на рок легендата Тина Търнър в Бургас

На официална церемония бе открита звезда на славата на легендарната певица Тина Търнър в спортна зала "Бойчо Брънзов". Инициативата е на групата общински съветници от ГЕРБ. Предложението беше гласувано на Общински съвет. Общински..

публикувано на 26.11.23 в 18:57

"Операция Плюшено мече" търси доброволци за раздаване на коледни подаръци

790  мечтани коледни подаръци ще бъдат изпълнени от дарители чрез благотворителната кампания „Операция Плюшено мече“ за Бургаско. Те са пожелание от деца в неравностойно положение, младежи с увреждания или възрастни хора, настанени в институции...

публикувано на 26.11.23 в 17:00

Бургазлия си извоюва място в "Игри на волята" 6

След усилени тренировки бургазлията Бисер Русимов от „Организация за закрила на българските граждани“  преодоля кастинга и се класира за участие в „Игри на волята“ 6. Жителите на Бургас го познават с родолюбивите му предложения за подобряване на..

публикувано на 26.11.23 в 14:08

Звезда с името на Тина Търнър откриват в зала "Бойчо Брънзов"

Звезда с името на легендарната певица Тина Търнър ще бъде открита днес от 17 часа във фоайето на спортната зала „Бойчо Брънзов“.  Инициативата е на групата общински съветници от ГЕРБ. Предложението беше гласувано от миналия Общински съвет...

обновено на 26.11.23 в 08:57

Бургас грейва коледно чрез стотици лампички, коледни венци и светещи гирлянди

Продължава активното поставяне на коледна украса в Бургас. Венци и гирлянди и множество лампички вече има по улица „Александроска“. Елхата вече се издига на площад Тройката, съобщи Петър Парушев от отдел „Култура“: "Всяка година се стремим да внесем..

публикувано на 25.11.23 в 09:00

Лекция за археологическото стъкло ще бъде представена в Бургас

Лекцията "Стъклото - крехка красота от древността" ще бъде представена от Милена Дамаскова в бургаския Етнографски музей  (ул. „Славянска“ 69) . Събитието ще бъде на 28 ноември от 17:30 часа.  Кога е произведен първият стъклообразен материал, какви..

публикувано на 24.11.23 в 11:03

„Различният Бургас“ – щафетна опознавателна разходка на 2 декември

Броени дни преди Никулден, учениците от СУ „Епископ Константин Преславски” ще влязат в ролята на екскурзоводи, заедно с техния преподавател по теория и практика на „Екскурзоводско обслужване“ Николина Димитрова.  Те организират „Различният Бургас“ -..

публикувано на 23.11.23 в 14:24

"Послание в Бутилка" краси брега на варненския залив Галата

"Послание в Бутилка" е новото голямо Ленд-арт произведение на морския бряг. Авторката е Vivia Niki/Вивиа Ники/, която изненада с нова картина на брега на варненския залив Галата. Тя беше направена специално за световния ден на поздрава, който се честваше..

публикувано на 22.11.23 в 15:19

"Български пощи" с конкурс за най-красиво писмо до Дядо Коледа

„Български пощи“ стартират традиционния детски конкурс „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“ . Условията за участие в конкурса са правилно изписан адрес на подателя, за получател да бъде посочено само „За Дядо Коледа“ и да бъде заплатена пощенската..

публикувано на 20.11.23 в 15:19