Тракийско ямно светилище, открито в бургаския кв.

Находките от н. Чироза, Крайморие и Изгрев могат да се видят в Археологическия музей на Бургас

При разкопките в кв. Изгрев, гр. Бургас, в непосредствена близост до църквата „Св. Атанас“, през май-юли 2020 г. е открито голямо тракийско ямно светилище. Проучени са 60 култови ями, които се датират от VI в. пр. Хр. до IVв. пр. Хр. В ямите са..

публикувано на 12.01.21 в 11:13

Изработването на бижута носи на Ивелина Димитрова радост и свобода

Доброто е около нас и може да предизвика добро! Доказа го фейсбук групата „Купи подарък от майка на дете с увреждане“, в която майките с нелека съдба показват снимки на ръчно направени от тях сувенири - подаръци, ръкоделия, плетива, а всеки, който..

обновено на 10.01.21 в 16:11

"Мечо Пух" е първото представление на кукления театър в Бургас за тази година

В залата на кукления театър в Бургас започва първото представление за 2021-ва година - "Мечо Пух". Началото е от 11 часа. Мечо Пух и неговите верни приятели са едни от най-обичаните герои на малки, големи и още по-големи момичета и момчета от всички..

обновено на 09.01.21 в 10:49
архив

Акция за засаждане на коледни елхи ще се проведе в Бургас

И през тази година бургазлии ще се съберат, за да засадят живите си коледни елхички в ж.к. “Братя Миладинови”. Акцията, организирана от “Зелена Странджа”, ще се състои днес. Всеки желаещ може да се включи. Началният час е 10:00 часа, а..

обновено на 09.01.21 в 08:56

Конкурс за рисунка на кукерски игри

Конкурс за рисунка на кукерски игри ще провокира творческото въображение на деца  от IV група на детска градина и ученици от 1 до 7 клас. Инициативата е под надслов  "Магията на Кукеровден - да прогоним злото, да бъдем по-добри!" и се организира от..

публикувано на 08.01.21 в 13:15

Владимир Димитров: В събота е първият поход на "Зелена Странджа" за тази година, той е с кауза

Първият поход за тази година  на сдружението   "Зелена Странджа"  ще бъде в събота и е с кауза - за почистване на горска пътека от обраслата растителност през годините Това каза за БНР Бургас организаторът Владимир Димитров.  Новият маршрут..

публикувано на 07.01.21 в 07:15

Богоявление (Йордановден) - кръщават се небето и земята

Йордановден е един от най-големите християнски празници, отбелязва се на 6 януари. Това е денят, в който Йоан Кръстител кръщава в река Йордан Исус Христос. След тайнството на Богоявление хората видели с очите си християнското триединство на..

обновено на 06.01.21 в 08:11

Елена Стойчева - сладкодумният разказвач от Селището на пчелите

Тя е сладкодумна, позитивна и разговорът с нея зарежда с положителни емоции – Елена Стойчева е бургазлийка влюбена в Странджа, писането и пчелите! Преди Коледа тя издаде дебютната си книга с разкази „Шивачът на времето“ , а заедно със..

публикувано на 03.01.21 в 15:39

Моника, майка на Калоян: Искам децата със специални потребности да бъдат приети в обществото

ДОБРОТО е около нас и може да предизвика добро! Това го доказа фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". В нея майки на деца с увреждания показват снимки на ръчно направени от тях сувенири, подаръци, ръкоделия, плетива,..

публикувано на 03.01.21 в 14:50
Снимката е с илюстративна цел.

Сливен ще посрещне 2021 със заря от върха на Хамам баир

Сливен ще посрещне Новата година 2021 година с празнична заря от върха на Хамам баир, съобщиха от общината. Тя ще е висока, с едрокалибрени фойерверки, за видимост от по-голямата част награда.    За да имат възможност повече хора да наблюдават..

публикувано на 31.12.20 в 16:00