Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шефът на НАТО Столтенберг е на изненадваща визита в Украйна

3
Визита на шефа на НАТО Йенс Столтенберг в Киев
Снимка: twitter.com/kyivindependent

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг направи в четвъртък първото си посещение в Киев след пълномащабното военно нахлуване на Русия в знак на подкрепа за Украйна, която се готви да започне контранастъпление, съобщава Ройтерс.

Според кореспондент на Kyiv Independent Столтенберг е пристигнал в украинската столица рано тази сутрин.

Столтенберг отдаде почитта си на украински войници, които са били убити във войната и прегледа повредената руска военна техника, изложена на централен площад в Киев, отбеляза фотограф на агенцията. Шефът на НАТО се качи в кола и потегли след събитието, каза още фоторепортерът на Ройтерс.

Украинското онлайн издание Kyiv Independent също съобщи, че шефът на НАТО е бил видян на Михайловския площад да отдава почит на загиналите украински войници.

Допълнителни подробности за пътуването тепърва ще се разкриват, тъй като досега никой украински представител не е споделил публично информацията, че шефът на НАТО е на посещение в страната.

Посещението не беше предварително обявено от съображения за сигурност.

Очаква се по време на визитат Столтенберг да се срещне с украинския президент Володимир Зеленски и с други висши официални лица.

Представител на НАТО каза, че повече информация за необявената визита на Столтенберг ще бъде публикувана възможно най-скоро, съобщава Блумбърг.


Шефът на НАТО Столтеберг разглежда унищожена руска бойна техника в Киев

По публикацията работи: Явор Римски

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна