Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Шишков: ПУП за 100 км нови магистрални пътища оставя служебното ръководство на МРРБ

Иван Шишков
Снимка: БГНЕС

Подробни устройствени планове за нови 100 километра магистрални пътища ще остави служебното ръководство на Министерството на регионалното развитие на следващото редовно правителство, заяви в Пловдив служебният министър арх. Иван Шишков.

Според него трябва да се работи и за разширение на магистрала "Тракия":

"Това наистина е перспектива за развитие, невидимата част от строителството, която беше изключително забавена в периода 2018 - 2021 година. Сега мисля, че сме напът да компенсираме част от тези проблеми, така че наистина да може да се засили темпът на строителството на магистралите в България. Включително, между другото, това, което ще оставя също е и една идея, която, разбира се, вече съм я коментирал с колегите от Агенция "Пътна инфраструктура", да започнат да правят задания в този посока, е да се разшири и АМ "Тракия" от София до магистрала "Марица",  защото наистина магистрала "Тракия" в тази си част е абсолютно тясна и не може да поеме това движение", каза министър Шишков. 

И още: Проектът за водоснабдяване на Пловдив и региона с чиста питейна вода от каскадата "Доспат - Въча" трябва да стане национален заради влошаващите се качества на водата, която пият сега хората в много населени места в Пловдивска и Хасковска област, заяви днес министър Иван Шишков и съобщи, че до 10 дни в правителството ще бъде внесено предложение за изпълнение на този проект.

По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени