Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слави Бинев: Никога не сме имали по-силен национален отбор

„Това е последното състезание преди двете най важни състезания за годината - световното първенство и европейските олимпийски игри.Тоест, това е последният тест на нашия отбор след него може би ще бъда по-убеден или по-прецизен в оценката си за моментно състояние на тима ни. Никога не сме имали по-силен отбор. Заминаваме с 10 човека на световното първенство. Тук ще участват много състезатели, които не можаха да се класират при преброяванията за най- силния национален отбор, но и те ще вземат участие в европейския клубен турнир.Надявам се голямата конкуренция да кали нашите състезатели и да ги подготви за двата най- големи теста, които очакваме с такъв трепет.“, това сподели специално за БНР президентът на Българската федерация по олимпийско таекуондо Слави Бинев по повод провеждащото се в София европейско клубно първенство.
„Правилата на европейският клубен турнир разрешават да се включат три генерации - кадети, младежи и девойки, мъже и жени, което на практика означава, че ние няма да имаме пропуск. Отделно, дори и клубовете, които не взимат участие в  дисциплината Спаринг, ще могат да участват, тъй като за първи път европейския клубен шампионат дава възможност за състезания и в дисциплината Пумсе. Мисля, че страните участнички ще бъдат над 60, даже се говори за над 70, тъй като това е открит турнир и ние не може да забраним участието на други континенти, тъй като тук е възможността за последен тест преди световното първенство и преди европейската олимпиада.Тази възможност ще я използват и страните от Близкияизток и страните от Северна Африка, които са големите сили в света“, добави Слави Бинев.

Патрон на откриването утре в 12:30ч. ще бъде олимпийската шампионка и рекордьорка в скока на височина, чийто рекорд вече над 35 години не е подобрен, председателката на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, както и едни от най-любимите артисти Асен Блатечки и Калин Врачански.

„Това са личностите на България, които разбират огромната роля на бойните изкуства да компенсират моментите на обществена непримиримост и неспазване на обществения протокол или субординацията.Показваме уважението към една по- консервативна култура, към една по- патриархална култура, която всички смятат, че е изчезнала. Ние сме единствените, които се опитват да компенсират липсатана военна подготовка, липсата на мъжество и липсата на дисциплина, защото всеки един човек, независимо с какво се занимава, има нужда от тези неща“, завърши президентът на централата по таекуондо.

Повече за подготовката на националният отбор и лагерите, които предстоят на състезателите ни преди световното първенство и европейските игри можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна