Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият български трилър "Сбогом, Джони" в кината от 5 май

Снимка: fb/Сбогом, Джони

На 5 май, на голям екран у нас излиза новият български трилър "Сбогом, Джони" на режисьора Костадин Буров. Филмът е базиран на криминалния роман по действителен случай "Сбогом, Джони" на проф. Марин Дамянов.

Лентата разказва за Джони, който помага на Кранки да се спаси от затвора, но след това го обсебва за вечни времена. Разбира се, във филма е намесена и любовта, която Джони ненавижда. След като Кранки се влюбва в Ния, разбира, че за да се отърве от Джони, трябва или да умре, или да го убие.

Пред Радио София, режисьорът Костадин Буров разказа, че и преди е работил с проф. Марин Дамянов, който използва криминалния жанр, за да разкрие различни социални явления.

„Той не е типичният криминален автор, който се интересува само от това кой е убиецът. Историята ме привлече с това, че тя е страхотен микс от жанрове. Романът, а и филмът, следват почти плътно сюжета на романа“, добави Костадин Буров.

Той допълни, че Джони е действителен герой, който той познава.

„Марин Дамянов и аз го посетихме вкъщи. Той много се е променил, много е остарял, но въпреки всичко в него продължаваше да има една демонична нотка, която прозираше под черупката му“, каза режисьорът на филма.

В ролята на Кранки ще видим актьорът Деян Георгиев. Георги Керменски влиза в ролята на Джони. В образа на Ния се превъплащава Християна Стоименова.

„Сбогом, Джони“ е вторият пълнометражен игрален филм на Константин Буров след „Отрова за мишки“.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.

По публикацията работи: Полина Начева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна