Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Сбогом, Джони“ - новият български трилър с режисьор Константин Буров

Християна Стоименова за избора между тъмнината и светлината в душите ни

Християна Стоименова

„Сбогом, Джони“ е новият български трилър с режисьор Константин Буров, създаден е по едноименния роман на професор Марин Дамянов.
„Сбогом, Джони“ е вторият пълнометражен игрален филм на Константин Буров след „Отрова за мишки“

 „Сбогом, Джони“ цели да накара всеки да се замисли за трудния баланс, който трябва да поддържа у самия себе си, споделят от екипа на филма.

"Красотата идва от факта, че изборът между тъмнината и светлината в душите ни е напълно свободен. Но заедно с тази свобода идва и пълната отговорност за нея“, сподели в "Понеделник вечер" актрисата Християна Стоименова.

Тя се превъплъщава в главната женска роля от филма, която е и нейяна дебютна роля. Християна Стоименова познаваме и от други големи български продукции.

"Сбогом, Джони" е една прекрасна продукция, която е заснета преди повече от 4 години - 2019 година лятото. Аз играя ролята на Ния, което е голямо предизвикателство, защото тя е един еклектичен образ.  Затова благодаря много на проф. Марин Дамянов и на режисьора Коста Буров, който отдели дълго време за подготвка и репетиции", разказа още Стоименова.

По думите й романът е много дълбок, защото поставя въпросите за обсебване, за избора, за зависимистите, имаш ли вътрешен център:

"Изборът дали ще във всеки от нас ще надделее "черният" или "белият" човек...? Защото във всеки от нас живее по един лош герой като Джони... И накъде ще поеме твоята душа и личност зависи от вътрешната ти борба и доколо ти си смел да я водиш, между теб и аза, между теб и свръхтеб, разказа още младата актриса пред БНР.

Деян Георгиев влиза в главната мъжка роля - Кранки, който също се лута между светлината и мрака, между обсебването и любовта, между властта и личните си принципи. Така загатваме жанрът психо трилър, посочи още Християна Стоименова.

За Деян Георгиев това е също дебют в голямото кино. По думите на актрисата посланията във филма се отнасят и за ежедневното ни човешко, междуличностно общуване, как да се предпазваме от обсебване, от манипулацията в съвременния ни свят.

Премиерата на  „Сбогом, Джони“ е на 5-ти май в кината.


Още по темата в звуковия файл.

По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна