Понеделник вечер

„Понеделник вечер“ се излъчва всеки понеделник от 20:05 до 22.00 часа по програма „Хоризонт“.

Водещият Иван Русланов среща слушателите с познати и интересни българи, със световни личности.

Представя кинопремиери в „КиноРадио“ и разказва вдъхновяващи истории в „Като за финал“.


Публикации

Димана Мирчева – DIA

Певицата DIA: Любовта ни учи да прощаваме по-бързо

Димана Мирчева – DIA е от онези изпълнители, които не се страхуват от риска. От известно време тя прави успешен микс между нашия фолклор и модерното звучене на електронната музика. Познаваме я с песни като “Изгори ме“, “Самовила“, “Егея” , а..

публикувано на 11.04.24 в 14:22
Доменико Дара

Доменико Дара за "Кратък дневник на съвпаденията" и за пощальона, като създател на съдби

Доменико Дара стана известен в България с романа "Малинверно" – една история за библиотекар, който се оказва и в ролята на пазач на гробище.  Вълнуващата история стана толкова любима на българския читател, че Доменико посети дори и България, за..

публикувано на 09.04.24 в 11:45

За цената на успехите в "Злато" - новата книга на британския писател Крис Клийв

След успешните си романи "Другата ръка", "Възпламеняване" и "На смелите се прощава" писателят Крис Клийв се завръща на българския пазар с романа си "Злато" . "Крис прави едно метафорично описание на това какво може да се съдържа в идеята за..

публикувано на 02.04.24 в 14:54
Нелиан Николова и Гергана Бориславова (от ляво на дясно)

Певиците Нелиан Николова и Гергана Бориславова ни канят на музикално пътешествие

На осми април от 19.30 часа в кино "Влайкова" ще се състои българската премиера на музикалния спектакъл "Време за мечти ". В него ще видим талантливите изпълнителки Нелиан Николова , която е и автор и режисьор на проекта, както и Гергана Бориславова..

публикувано на 02.04.24 в 14:28
Емил Минчев

"Светлосянка" – връзка между световете в първия аудиосериал на Емил Минчев

Емил Минчев , когото познаваме като автор и преводач, издаде първия си  аудиосериал . Той се казва  "Светлосянка"  и е определян като зашеметяващо приключение, развиващо се между два свята – този на живите и този на мъртвите. "На преден..

публикувано на 27.03.24 в 10:56
Михаела Манасиева

Михаела Манасиева: Италия е приказка за туристите

На 21-ви март от 18 часа, в книжен център „Гринуич“ ще е премиерата на книгата на Михаела Манасиева "Италия – вечната приказка". Авторката завършва „Италианска филология“ в Софийския университет, работи като преподавател и преводач и..

публикувано на 20.03.24 в 07:05
Алма Пьойсти

Финландската актриса Алма Пьойсти: Човек не бива да очаква успеха на един филм

Финландската актриса Алма Пьойсти бе един от специалните гости на тазгодишния София Филм Фест. Тя дойде в България, за да представи най-новия филм с режисьор Аки Каурисмаки "Паднали листа" – история за две отрудени и уморени от самотата..

публикувано на 19.03.24 в 09:05

Плевенската панорама - място, за да предложиш брак или да търсиш историята

Богомил Стоев  е млад човек, чиито професионален път е свързан с единствената панорама у нас –  "Плевенска епопея 1877" . Завършил е история и психология, но има още много различни интереси.  Започва като  екскурзовод в Регионалния..

публикувано на 12.03.24 в 09:58
Матю Блейк

Британският писател Матю Блейк: Четем криминални истории, за да разпознаем хищниците около нас

Романът "Анна О"  на писателя Матю Блейк се оказа един от най- разпознаваемите нови трилъри на литературния пазар . Смразяваща история за млада жена, която изпада в дълбок сън, след като убива двамата си най-добри приятели.  Матю Блейк, който е..

публикувано на 11.03.24 в 21:05
Мария Лалева

Мария Лалева: Страховете помагат да осъзнаеш къде не си развил себе си

Мария Лалева - "Живот в скалите" и "Пасиансът на архангелите" Едва ли има читател, който не е чувал за Мария Лалева. Нейните книги "Живот в скалите" и "Пасиансът на архангелите" обединиха около себе си хиляди хора и ги убедиха колко красива е..

публикувано на 07.03.24 в 08:36