Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полското външно министерство съобщи

Китайският специален пратеник за Украйна Ли Хуей се очаква да пристигне в петък във Варшава

Освен Украйна и Полша Ли трябва да посети също Франция, Германия и Русия с цел "политическо уреждане на украинската криза", съобщиха от Пекин

Министърът на външните работи на Китай Цин Ган.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Китайският специален пратеник Ли Хуей, който е натоварен с мисията да дискутира в няколко европейски страни, в това число и в Украйна, уреждането на конфликта там, се очаква да пристигне в петък във Варшава, съобщи днес полското външно министерство, цитирано от АФП.

"Вярно е", каза говорителят на министерството Лукаш Яшина в отговор на въпрос на агенцията, след като журналист от радио TOK Еф Ем съобщи в Туитър за планирана среща между китайския специален пратеник и член на полското правителство.

Ли, който е специален представител на китайското правителство по евразийските въпроси, натоварен с обсъждане на уреждането на конфликта в Украйна, се очаква днес и утре да посети Киев, каза вчера високопоставен служител на украинското правителство пред АФП.

Освен Украйна и Полша Ли трябва да посети също Франция, Германия и Русия с цел "политическо уреждане на украинската криза", съобщи Пекин.

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна