Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Роял мейл" с годишна загуба от над 1 милиард британски лири

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британската пощенска и куриерска компания "Роял мейл" (Royal Mail) отчете годишна загуба в размер на над 1 милиард британски лири (над 1,24 милиарда долара), съобщи ДПА, цитирана от БТА. 

"Роял мейл" обяви, че загубите ѝ през годината, в която съкрати 10 000 души, се дължат на серията от стачки на служителите й и на неуспеха на опитите да бъде повишена производителността на труда, пише в. "Гардиън".

Корпорацията "Интернешънъл дистрибюшънс сървисиз" (International Distributions Services), която притежава "Роял мейл", съобщи, че пощенската и куриерска компания е реализирала оперативна загуба в размер на 1,04 млрд. британски лири (1,29 милиарда долара) през финансовата година, приключила на 26 март. През предходната финансова година (до последната седмица на март 2022 г.) тя е постигнала печалба в размер на 250 милиона британски лири (310,4 милиона долара).

Сред причините за своите загуби корпорацията изтъква и кибератаката, на която са били подложени компютърните системи на "Роял мейл" през януари. Поради това тя се е сблъскала със сериозни проблеми при международните си пощенски и куриерски услуги. Доставката на пратките на нейни клиенти се е забавила съществено и поради това компанията не е реализирала приходи в размер на 20 милиона британски лири.


По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна