Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Липса на кворум в НС, депутатите от ГЕРБ са пред прокуратурата заради разпита на Борисов

Депутатите и симпатизанти на ГЕРБ пред прокуратурата, където е призован Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Парламентарното заседание бе прекъснато поради липса на кворум. При гласуването на първия законопроект в дневния ред, в залата бяха регистрирани 89 народни представители. След 30- минутна почивка, парламентарната група на ГЕРБ напусна сградата на Народното събрание. 

Депутатите дойдоха пред Софийска градска прокуратура, защото лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов има призовка да се яви там на разпит по т. нар дело "Барселонагейт". Борисов пристигна с автомобил, но не спря пред събралите се репортери и влезе директно в сградата на прокуратурата. 

Освен депутатите от ПП ГЕРБ, на мястото дойдоха и привърженици на Борисов, които се бяха събрали час по-рано пред сградата, намираща се на столичната улица “Черковна”.  

Даниел Митов от ГЕРБ обясни, че присъствието на депутатите е един вид декларация за това, че няма да се огънат на натиска, който се осъществява върху тях и ще направят всичко възможно, за да осигурят мнозинство за бъдещо правителство.

Пред журналистите говори и Вежди Рашидов от парламентарната група на партията.

"В тази държава всичко може да се очаква! Пак казвам, няма такава държава - да се провиждат факти единствено, за да се унижават лидери, премиери. Ако има човек грехове, има закони, има начини. Не е този начин и за това сме тук! Начинът е с доказателства - доказваш и всичко върви, както законът повелява. Самият Борисов го е казал! Тук сме именно защото това са показни акции. Няма такъв Европейски пиар – евтин, с евтин шум с унжение на един лидер, който толкова години е добър лидер и един от най-добрите играчи в политиката. Това е положението. Ще бъдем тук, докато унижението към нашия лидер не спре. Това не е нищо друго. Това идва от ниската култура, като цяло, на всички. Борисов заслужава похвали за това, че е успешен, опитен, кадърен и е направил много. Той каза едва крилата фраза: „Всичкото е направено и може да го покажа“. Има ли един, който да може покаже нещо? Няма!“.

Очаква се след края на разпита Борисов или от адвоката му да обяснят какво са искали да научат прокурорите и как е преминал разпитът  

По същото време а Борисов има призовка и за друг разпит, който трябва да се проведе в Съдебната палата. На втория разпит лидерът на ГЕРБ ще иде след приключване на разпитите по “Барселонагейт”. 



По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени