Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обединение "Левицата!" поиска незабавно разпускане на НС и нови избори

Снимка: БТА

Политическо обединение „Левицата!“ се събра на протест пред Народното събрание срещу „грубото погазване на държавността и политическия цинизъм“.

Хората протестираха с лозунги: “Този протест не е съгласуван с посолствата” и “Кога “Промяната” стана подмяна ?”.

“Предателство и простащина, това бяхме вчера парламента”, каза Румен Петков. “Втори юни е ден за почит, но всеки ден е ден за достойнство”, добави той.  

Незабавно разпускане на народното събрание и нови избори искат от "Левицата".  

Недопустимо е да бъде съставено правителство без морал, каза Валери Жаблянов: 

“Днешният парламент се опозори преди да започне да работим. Изборите не са трагедия за България! Трагедията за България ще бъде следващото правителство. Трагедията за България ще бъдат насила сглобените мнозинства в Народното събрание. 

"С последните си действия и решения то се превърна в срам за държавата, а не във законодателен орган. След вчерашните гледки -физическа саморазправа между народните представители; след отсъствието на всякакви законодателни инициативи; след отсъствието на управленската програма на правителството и с идеята, че се прави правителство, единствено за да има правителство, за да не се ходи на избори - ние няма да излезем от кризата. Напротив, ние ще влезем в още по дълбоки измерения на същата", каза още Жаблянов.

Румен Петков допълни:

"Едните ще крият престъпленията в енергетиката от последните 6 месеца, другите няма да пипнат магистралите. Няма да дадем ничий имунитет... Не знам даваме ли си сметка, че парламентът е мястото, в което се плюят, бият, псуват и на никой да не му повдигат обвинение за хулиганство”.

Д-р. Цветеслава Гълабова:

Решетнието, за нас от “Левицата” е да не се избира това правителство и нови избори.


От 18.30 ч. в София е планирано Шествие за парламентарна република в ЕС и НАТО. То ще започне от президентството и ще продължи до Народното събрание и Орлов мост. Организатор е Инициативата „Правосъдие за всеки“.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!