Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сабаленка спечели във вечерния мач на "Ролан Гарос"

Арина Сабаленка
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Втората в световната ранглиста по тенис при жените Арина Сабаленка (Беларус) се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция. Сабаленка преодоля американката Слоун Стивънс в четвъртия кръг след успех със 7:6(5), 6:4. 

Двубоят от вечерната сесия на наполвина пълния централен корт "Филип Шатрие" продължи час и 43 минути. Следващата противничка на Сабаленка на "Ролан Гарос" ще бъде украинката Елина Свитолина.

Представителката на Беларус започна много силно двубоя срещу шампионката от Откритото първенство на САЩ през 2017 година, повеждайки с 5:0, докато Стивънс спечели едва 8 точки. Американката, която е достигала до финала в Париж през 2018-а, не се предаде и постепенно скъси дистанцията, изравнявайки за 5:5. При 4:5 Слоун Стивън спаси три сетбола за Сабаленка и стигна до трайбрек. В него Стивънс поведе с 5:4, но Арина Сабаленка обърна до 7:5 в своя полза. 

Втората поставена допусна пробив за 4:4 във втората част, но веднага върна пробива и затвори мача при 6:4

"Това беше луд мач. Много съм щастлива, че победих", заяви Арина Сабаленка след срещата пред сайта на Женската тенис асоциация  тъй като отказа да даде интервю директно на корта за втори пореден път.

"Беше много тежка битка, тя се върна от 0:5, а това говори много за нея. Страхотен боец е. Имаше няколко ключови момента, които не завърших по най-добрия начин и тя започна да вярва повече в себе си. Казах си, че съм преминала през доста трудни ситуации и съм достатъчно силна, за да се справя в тайбрека", добави тенисистката от Беларус.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна