Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият министър на културата Кръстю Кръстев официално встъпи в длъжност

Кръстю Кръстев (вляво) и Найден Тодоров.
Снимка: Министерство на културата

Спокойствие в системата обеща при встъпването си в длъжност новият министър на културата Кръстю Кръстев. По думите му не е нужно да има огромно количество от задачи, които да се изпълняват, но те трябва да се поставят в точното време, точното място и това за него е рецептата за успех. Той пое поста от маестро Найден Тодоров.

Ето какво си казаха Тодоров и Кръстев, който до днес беше начело на Пловдивския театър:

"Това е човек, който през годините се е доказал като един от най-добрите ръководители в културата в България" - с тези думи Найден Тодоров представи своя наследник, като добави:

"Това, което искам да пожелая - в министерството да изкараш също толкова време, колкото и в Пловдив". "Преди два месеца ти връчих наградата на Министерството на културата, сега ти връчвам Министерството на културата", обърна се Найден Тодоров към Кръстю Кръстев.

"Аз съм свикнал да работя в екип, в който изпитва уважение към труда на всеки. Аз уважавам всеки труд, уважавам моженето, уважавам смирението и примирението, но като помирение го приемете", каза новият министър на културата. Той добави, че в културата има много можещи хора и ако министерството успее да успокои средата, в която работят, те ще дадат най-доброто от себе си.

В края на церемонията, спазвайки дългогодишната традиция, Найден Тодоров символично предаде на наследника си фототипно копие на прочутата Манасиева хроника, която в знак на приемственост си предават министрите на културата.


По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна