Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Принц Хари обвини таблоидите, че са хакнали гласовите му съобщения, когато е бил тийнейджър

Принц Хари
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Принц Хари обвини британските таблоиди, че са хакнали гласовите му съобщения, когато е бил тийнейджър, заявявайки, че това го е накарало да почувства, че „не може да се доверява на никого“.

Това стана по време на дадените от него показания в съда по делото срещу таблоидите – първите показания от висш член на кралското семейство за последните 130 години.

Явявайки се в съда по делото си срещу Mirror Group Newspapers (MGN) , херцогът на Съсекс заяви, че е "изпитвал враждебност от страна на пресата", откакто се е родил. Адвокатът на MGN заяви, че съчувства на Хари, но отрече „всички действия на журналистите да са били незаконни".

Принц Хари бе подложен на кръстосан разпит от адвоката на MGN Андрю Грийн, който стана все по-директен в опитте си да обори обвиненията на ищеца с напредването на изслушването.

Принцът обаче се окопити след нервно начало. Андрю Грийн е адвокат с голям дългогодишен опит и е описван като „звяр в съда“. Отговорите на Хари често бяха кратки, подчертавайки подозрението, че всяка история за него е свързана с плащане на частен детектив.

В писменото му изявление, публикувано при явявавенто му в съда, принц Хари обвини таблоидната преса в „разпределяне на ролите в кралското семейство“ и в „изкривяване на представата за него“.

"Те започват да ви карат да играете ролята, която на тях им харесва най-много и която могат да продадат възможно най-много вестници“, изтъкна принцът и допълни: „Тогава или си принцът плейбой, провалът, или губещият, или - в моя случай още- дебилът, измамникът, непълнолетният пияница или безотговорният наркоман“.

Хари допълни, че историите, които произхождат от хакерски атаки, не само са опасни за сигурността му, но и са навредили на връзките му.

Принцът каза също, че още като тиинейджър не е могъл да се довери на никого, което е било ужасно чувство, особено в такава крехка възраст. 

Днес Хари ще се яви отново във Върховния съд.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна