Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уест Хем спечели първи трофей в Европа от 1965 година

Уест Хем спечели Лигата на конференциите

Уест Хем се наложи над Фиорентина с 2:1 в Прага и спечели купата в турнира Лигата на конференциите. Това е първи европейски трофей за тима от Лондон от 1965 година, когато бе спечелена Купата на носителите на национални купи. Последният значим трофей на „чуковете” пък бе ФА Къп, спечелен през 1980 година.

Малко след половин час игра капитанът на италианците Кристиан Бираги бе ударен с чаша в главата от феновете на Уест Хям, като се наложи да му бъде оказана лекарска помощ, а дикторът на стадиона предупреди, че мачът може да бъде прекратен заради проявите на английската публика. Наложи се Деклан Райс да успокои част от феновете.

В добавеното време на първата част Куаме от Фиорентина стреля с глава, като топката срещна десния стълб на вратата на Ареола. Йович вкара при добавката, но попадението не бе признато, тъй като сръбският нападател бе в положение на засада.

В 57-ата минута Куаме стреля от границата на наказателното поле, а вратарят на Уест Хям Ареола спаси. Веднага след това Уест Хем поиска дузпа за игра в ръка на Бираги и след разглеждане със системата за видео повторения съдията Дел Серо Гранде посочи наказателен удар. Саид Бенрама бе безупречен при изпълнението, като стреля в левия ъгъл, докато вратаря Тарочано се хвърли на другата страна.

Фиорентина веднага успя да отвърне на удара. В 67-ата минута италианците направиха образцова атака, при която Николас Гонсалес свали топката с глава, Джакомо Бонавентура я спря с левия крак и веднага с десния между двама защитника я насочи в десния долен ъгъл на вратата – 1:1.

В 72-рата минута тимът от Флоренция бе близо до пълен обрат. Артур Кабрал подаде на Мандрагора, който с левия крак стреля близо до десния стълб на вратата.

В последната минута на редовното време Уест Хем нанесе решаващия си удар. Лукас Пакета изведе Джаред Боуен зад защитата, последният напредна и успя да прокара топката зад гърба на излезлия да го пресрещне Пиетро Терачано 2:1.


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна