Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ромско меле в Певците, трима в болница, шестима арестувани

Шестима мъже са задържани след сбиване в карловското село Певците. Он ОД на МВР в Пловдив съобщиха, че сигналът е получен около 20 ч. снощи на тел. 112 и незабавно натам са насочени автопатрули на РУ-Карлово, а после са изпратени и допълнителни екипи на пловдивския сектор „Специализирани полицейски сили“. 

Свадата е възникнала между две враждуващи фамилии, като някои от участниците били под въздействие на алкохол. Трима мъже се настанени в болница с различни наранявания. Други шестима, сред които и непълнолетно момче, са задържани за 24 часа като заподозрени за инициатори на конфликта. 

Образувано е досъдебно производство, уведомена е и районната прокуратура.

В същия ден полицаите са арестували и извършител на побой в Първомай. Това е станало след сбиване между двама мъже пред магазин в село Караджалово. Един от тях е получил средна телесна повреда, другият е бил задържган за 24-часа.

На сигнал за упражнено домашно насилие се отзовали асеновградски полицаи. Според предварителната информация, в село Козаново син е пребил майка си. Той  е отведен за едно денонощие в районното управление.



По публикацията работи: Марин Данев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна