Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийски мотоклубове за първия мото фест в подкрепа на донорството и трансплантацията

Със събраните средства, организаторите на мото феста ще закупят и дарят медицинска апаратура

Снимка: БГНЕС
Авто-мото фест започва от  23 юни до 25 юни 2023 г. в парковото пространство до Терминал 2 на летище София. Инициативата е обединена от идеята да се популяризират значението и смисъла на донорството и трансплантацията.

По време на събитието върху площ от над 100 декара ще бъдат представени най-новите модели мотоциклети, автомобили, кемпери, каравани, ATV, UTV. Посетителите ще имат възможността да видят различни видове аксесоари и принадлежности за мотори, автомобили и планински туризъм. Детски кът, спортна зона, забавления за деца и възрастни, томболи с награди и много изненади ще очакват посетителите.

Програмата на фестивала включва изпълнения на Акага, Дичо, Стефан Вълдобрев и много други известни български изпълнители. Водещи ще бъдат Калин Врачански и Асен Блатечки. Организаторите на феста имат изричното съгласие от автора на текста на песента „Ако си дал“ в изпълнение на Емил Димитров и от неговия син, Емил Димитров, тази песен да бъде музикалния символ на благотворителната инициатива в подкрепа на донорството. Специален гост изпълнител ще бъде Валя Балканска предхождана от 100 Каба гайди.

Със събраните средства, организаторите на мото феста ще закупят и дарят медицинска апаратура.

На 13 юни 2023 г. от 12:00 ч. в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция за първия по рода си благотворителен „София мото фест" в подкрепа на донорството и трансплантацията.

В пресконференцията ще участват: проф. д-р Димитър Петков, изпълнителен директор на УМБАЛ “Проф. д-р Александър Чирков“, проф. д-р Емил Паскалев, ръководител на Клиниката по нефрология, диализа и трансплантация на УМБАЛ "Александровска", Георги Пеев-трансплантиран, Ангел Трендафилов-трансплантиран, Наталия Маева - трансплантирана и модератор на пресконференцията, Атанас Марков - организатор, Росица Букова - организатор, Даниел Капсъзов - Widowssons masonic riders-Bulgaria, Румен Дунев - Gentelman MC, Росен Иванов - Хан Кубрат МС. Както и Хесус Кабаллеро, Изпълнителен директор на "Соф Кънект"АД.

Съорганизатори са  „Соф Кънект“ АД, СО-район „Слатина“, София - европейска столица на спорта, фондация „Благотворителност и милосърдие“. Събитие е подкрепено от Министерство на спорта, Министерство на туризма, Министерство на здравеопазването, Столична Община и много неправителствени организации.


По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна