Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хрийкспор спаси мачбол и детронира Хуркач в Хале

Талон Хрийкспор
Снимка: terrawortmann-open.de

Нидерландецът Талон Хрийкспор сложи край на надеждите на поляка Хуберт Хуркач да защити титлата си от турнира по тенис на трева в Хале от сериите АТР 500.

В среща от втория кръг шампионът от Хертогенбош Хрийкспор спечели с 6:3, 1:6, 7:6(8) за час и 55 минути игра срещу поставения под номер 6 в схемата Хуркач и взе реванш за загубата си от Хуркач в пет сета на "Ролан Гарос" преди дни.

Двамата си размениха по един сет, а в третия печелеха без големи трудности геймовете, в които сервираха. Това наложи изиграването на тайбрек, в който Грийкспор поведе с 6:3 точки. 

Хуркач спаси трите последователни мачбола, след това и още един при 7:6 точки, за да достигне до шанс да вземе срещата при 8:7 точки. В този момент обаче Хрийкспор показа по-здрави нерви и взе следващите три разигравания, а с тях и мача, за да удължи серията си на трева на седем поредни победи.

На четвъртфиналите той ще срещне третия в схемата Андрей Рубльов. Руснакът победи със 7:6(6), 6:3 представителя на домакините от Германия Яник Ханфман.

По-рано през деня с турнира се сбогува и друг любимец на местната публика - Ян-Ленард Щруф. Германецът отстъпи с 3:6, 7:6(4), 3:6 пред Александър Бублик от Казахстан.

В следващия кръг Бублик ще играе с Яник Синер, който в изцяло италианска афера победи Лоренцо Сонего с 6:7(4), 6:4, 6:4.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна