Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стопанският факултет на СУ - сред 300 най-добри бизнес училища в света

Снимка: uni-sofia.bg

От началото на месеца Стопанският факултет на Софийския университет СУ „Св. Климент Охридски“ вече е едно от 300 най-добри бизнес училища в света с акредитация от Асоциацията на MBAs (AMBA), водеща международна организация в следдипломното бизнес обучение, с постоянен ангажимент към високи постижения в обучението по мениджмънт.

След получаване на акредитация от AMBA, всички настоящи MBA студенти и бъдещи MBA алумни на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ стават част от глобалната общност на AMBA, в която членуват повече от 60 000 студенти и алумни, представители на повече от 150 страни. AMBA акредитира магистърските програми по бизнес администрация на английски език в Стопанския факултет, които са в три области на специализация – MBA по стратегическо управление, MBA по управление на човешките ресурси и MBA по управленски информационни системи.


„Акредитацията е положителна новина за цялата ни образователна система. Тя стана възможна както благодарение на академичния състав, така и на студентите ни. 
AMBA има ограничен брой членове – не повече от 300. Минахме през много перипетии, направихме доста промени, привлякохме авторитетни лектори, имаме споразумения с образователни институции и бизнес структури… Дълъг бе пътят, но в крайна сметка успяхме“, изтъкна пред БНР-Радио София доц. д-р Иван Ангелов, директор на MBA програма към Стопанския факултет ().

Той допълни, че Стопанският факултет към СУ има редица предимства пред други университети в Югоизточна Европа и ръководството предвижда да се възползва от това. Сред осъществимите планове е и привличане интереса на българските студенти към тези програми, за които учебното заведение придоби членство и права.

  • Акредитация от AMBA представлява най-високият стандарт за постижения в бизнес образованието. Нейните строги критерии за оценка гарантират, че само най-висококачествените програми, които демонстрират най-добрите стандарти в преподаването, учебната програма и взаимодействието на студентите и бизнеса, получават акредитация.

Доц. Ангелов с гордост допълни, че съвсем наскоро в състезание, организирано от Европейската инвестиционна банка сред всички университети на Стария континент България се класира на второ място.

До момента няма друг институт в България, който да е заемал такова престижно място, каквото постигна Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Чуйте разговора на Катя Василева. 

По публикацията работи: Георги Нейков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна