Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившето военно летище в Добрич може да бъде използвано за целите на отбраната

Тодор Тагарев
Снимка: БГНЕС

Бившето военно летище в Добрич може да бъде използвано за цели, свързани с отбраната и сигурността. Това посочва министърът на отбраната Тодор Тагарев в писмен отговор на депутата Ивайло Мирчев. Министър отговаря на въпрос, свързан с възможността летището да попадне в списъка с на имоти, с отпаднала необходимост. Добромир Видев допълва. 

Летището остава при военните, посочва Тагарев, заради усложнената международна обстановка. При нужда то може да бъде използвано за цели, свързани с отбраната и сигурността, отговаря той.

Тагарев посочва, че заради „динамиката на процесите в световен мащаб“ политиката в областта на военната и освободената инфраструктура изисква „стратегически подход“. От 21 години летище в Добрич е под управлението на военното министерство. Община Добрич и Министерството са разговаряли дали летището може да бъде предоставено на града, за да бъде изграден интермодален терминал.

Според Доклада за отбраната през 2022 година е имало четири продадени имота с приходи на обща стойност 413 220 лв. без ДДС, такси и режийни разноски. Безвъзмездно от МО по един имот са получили общината в Хасково, Министерство на правосъдието. Два имота са били дадени на областния управител на Бургас. 


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна