Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата очаква информация от Турция по случая с хеликоптера, изхвърлил наркотици

Снимката е илюстративна.
Снимка: БГНЕС, архив

Българската прокуратура очаква информация от турските власти за случая с български хеликоптер, за който се предполага, че е изхвърлил голямо количество наркотици на турска територия кай границата ни. Бова каза в Бургас зам.-главният прокурор Мария Павлова.

Прокуратурата очаква до края на деня да получи официална информация от турските власти за случая с българския хеликоптер, каза зам.-главният прокурор Мария Павлова: "Знае ли се откъде точно е тръгнал този хеликоптер. Чакаме информация от компетентните власти, турските власти".

Работи се по случая, заяви директорът на "Гранична полиция" главен комисар Антон Златанов: "Получен е снощи сигнал от турските власти. Това, което към момента може да се каже, е, че е сформирана в министерството работна група с участието на всички служби и се работи по случая усилено. Към момента друго не можем да ви кажем и не е редно, тъй като текат оперативни действия", отбеляза комисарят.

На въпрос дали става въпрос за единична акция или за канал, който е работил дълго време, той отговори, че не може да даде такава информация.  

По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна