Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради "Миротворец": Свикват заседание на Комисията за контрол над службите

Снимка: БГНЕС

Председателят на Комисията за контрол над службите за сигурност в парламента Даниел Митов съобщи, че днес следобед свиква заседание на комисията във връзка със списъка с имена на българи врагове на Украйна в сайта "Миротворец".

"И през Комисията за контрол над службите, и през Външната комисия ще направим всички необходими проверки. Тъй като няма никакво значение към коя парламентарна група принадлежи един български политик и дори един български политик, без да е политик, е недопустимо, разбира се, да попада в списъци, които са заплашителни, ако има каквато и да е било заплаха. Това може да се прецени само през разговори със службите и съответните институционални механизми", коментира Митов.

По-рано лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че са събрани необходимите подписи за свикване на такова заседание, на което да бъдат изслушани ръководителите на службите.

Украинското посолство у нас публикува позиция, в която посочва, че "дейността на обществената организация „Миротворец“ по никакъв начин не е свързана с работата на държавните институции на Украйна и не отразява официалната политика на Украинската държава".


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени