Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Белингам дебютира за Реал при обрат срещу Милан

Белингам е изпреварен от вратаря на Милан Спортиело.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Английският национал Джуд Белингам направи своя дебют за Реал Мадрид при победата над Милан с 3:2 в контролна среща, играна на стадион "Роуз Боул" в Пасадина, Калифорния. Испанският гранд плати над 100 милиона евро на Борусия (Дортмунд) за 20-годишния халф през юни, а повече от 70 хиляди зрители в Калифорния изгледаха на живота първия му мач с екипа на Кралския клуб.

Милан дръпна с два гола преди почивката, но играчите на Карло Анчелоти стигнаха до пълен през второто полувреме. Фикайо Томори и Лука Ромеро се разписаха за "росонерите" в 25-та и 42-та минута, но халфът на Реал Федерико Валверде изравни с два гола за три минути малко след почивката. Победното попадение за мадридчани отбеляза Винисиус в 84-ата минута. 

Белингам остана на терена 62 минути и на няколко пъти си спечели одобрителните възгласи на публиката с проява на брилянтна техника.

В следващата си проверка на американска земя Реал ще премери сили с Манчестър Юнайтед в Хюстън, Тексас, на 27 юли от 3:30 часа българско време. За Милан предстои контрола с Ювентус на 28 юли от 5:30 часа.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна