Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габриел Тачев, причинил тежка катастрофа с три жертви, остава в ареста

Снимка: БГНЕС

Съдът в Плевен наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на Габриел Тачев. Пиян и без книжка той причини тежка катастрофа с три жертви на пътя Плевен-Ловеч. 

В съдебната зала обвиняемият Габриел Тачев излезе с версията, че леката кола е управлявана от неговия братовчед, който е откаран в тежко състояние и по-късно починал. Другите две жертви са моторист и неговата спътничка, загинали на място, след като обвиняемият навлиза в насрещното платно късно вечерта на 20 юли. 

Извършеното деяние е тежко по смисъла на закона, с изключително висока обществена опасност, и за него се предвижда наказание от 3 до 15 години лишаване от свобода. 

Обвиняемият е многократно осъждан, като е търпял и наказание "лишаване от свобода", а тъй като работи в чужбина, се приема, че няма постоянно местоживеене в България. 

При тези доказателства съдът намери, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или извърши друго престъление, и определи най-тежкото наказание - мярка за неотклонение "задържане под стража". Близки и приятели на загиналия моторист заявиха днес след делото:

"Доволни сме. Няма да избяга за Германия, където живее".

"В ареста, да си изчака делото там, където му е мястото".

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна