Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разбиха престъпна група от африканци, продавали дрога в Слънчев бряг

Снимка: sunnybeach.com

Организирана престъпна група за разпространение на марихуана, екстази и кокаин на територията на Слънчев бряг, състояща се от шестима постоянно пребиваващи в страната ни жители на Нигерия и двама души от Гана, е разбита от полицията.

Седем души са в ареста с прокурорско постановление за задържане за 72 часа, а един се издирва.

Задържаните не са имали легална работа в курортния комплекс, а единствената им дейност е била разпространение на наркотици, които са криели в пясъка и храстите на централната алея.

При претърсването и обиските на квартирите им са открити голямо количество наркотични вещества, както и сумата от 20 хиляди лева. 

"Характерното е, че използват тайници по централната алея на "Слънчев бряг" от хотел Кубан до плажната ивица. Местата, където се държат наркотичните вещества, са най-различни. Заровени в пясъка, скрити в храстите или до търговски обекти в специално пригодени малки тайници", информира директорът на бургаската полиция ст. комисар Калоян Калоянов. 

Предстои окръжната прокуратура в Бургас да поиска постоянен арест за задържаните, каза наблюдаващият делото прокурор Мирослав Илиев:

"Събрани са множество доказателства, разпитани са свидетели, които са запознати с дейността на групата, включително пред съдия от Окръжния съд".

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна