Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар изпепели къщата на младо семейство във Великотърновско

Пожар изпепели къщата на младо семейство във великотърновското Ново село, докато родителите и детето им са на морска почивка. 10 огнеборци и доброволци от селото гасиха пожара.

Пожарът е тръгнал следобед от покрива на стопанска постройка, заради силния вятър много бързо се е разраснал. В гасенето на къщата се включи цялото село, три противопожарни автомобила и 10 огнеборци, разказа кметът на Ново село Христо Христов.

"Няма жертви. Младо семейство, хората са на море. Свестни хора, плача. Цялото село е тук. Едва събрахме цялата им покъщнина. Хубавото е, че няма пострадали", обясни той.

Британка, имаща къща в Ново село, е заявила, че дава имота си за неограничено време на младото семейство, чиято къща изгоря, докато са на почивка на море. В населеното място предстоят още инициативи в помощ на семейството, останало без дом. 

84-годишен мъж е пострадал при пожар в кюстендилското село Бураново снощи, съобщи за БНР говорителят на Областната дирекция на полицията Катя Табачка. Мъжът е с изгаряния на дясната ръка и на главата. След оказана му медицинска помощ от екип на Спешното в гр. Рила е освободен за домашно лечение

Пожарът е обхванал сухи треви и храсти. В гасенето се включили три екипа на Пожарната и доброволци. Причините за пожара се изясняват. Най-вероятно възрастният мъж се е опитвал да гаси  край къщата си.

"Бърза реакция. Веднага три автомобила изпратихме. Горяха сухите треви около селото. 15-16 къщи спасиха колегите. Иначе щеше да стане страшно", обясни Стефан Тахтаджийски, началник на Противопожарната служба в Рила.

По думите му става въпрос за неправилно боравене с огън.


По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна