Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Висши полицаи се срещат с жителите на Цалапица

| обновено на 10.08.23 в 10:17

В 18 ч. днес в читалището на Цалапица висши представители на ръководството Областната дирекция на МВР – Пловдив ще се срещнат с кмета и жителите на селото. 

Срещата е по инициатива на полицейските началници, а целта е запознаване с конкретните проблеми в региона и обсъждане с местната общественост на съвместни мерки за тяхното решаване. 

За срещата пристига новият началник на дирекцията Радослав Начев, заместник-директорът комисар Сълко Литов и шефовете на отдели „Криминална полиция”, „Охранителна полиция” и „Разследване”.  

Междувременно стана ясно, че близнаците Валентин и Борислав Динкови  от Цалапица няма да обжалват мярката си за неотклонение "задържане под стража", която бе насрочена за днес следобед. 

В тази връзка жителите на Цалапица преместват протестната си акция пред сградата на прокуратурата в предварително обявения час – 12.30. 

Протестиращите настояват  братята да бъдат привлечени като равнопоставени съучастници в убийството на младежа Димитър Малинов и да получат най-тежките възможни присъди. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна