Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бронзовите медалисти от Бахрейн вървят по правилния път

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Българска федерация волейбол Любомир Ганев похвали националния отбор на България до 21 години, който зае третото място на световното първенство в Бахрейн през юли.

"Работата в детско-юношеското направление започва да дава резултат. Това е правилният път и започваме да берем плодовете от работата ни. Радваме се много на този успех. Волейболът има нужда от хубави мачове, добро класиране и победи. Дано момчетата продължават по същия начин. Нека заразят и останалите волейболисти с желанието за нови успехи. Само по този начин можем да върнем публиката в залите", заяви Ганев пред медиите. 

Днес отборът беше награден за №1 на месец юли в анкетата на Пресклуб България. Центърът Ивайло Дамянов, който е един от основните състезатели в тима, разказа, че вече е успял да приеме случилото на шампионата през юли.

"В самото начало не осъзнах всичко, защото допуснахме загуба на полуфиналите. След завръщането разбрах какво точно сме направили и съм доволен", коментира Дамянов на пресконференция.

Неговият съотборник Владимир Гърков е удовлетворен от победния завършек на шампионата за България.

"Много съм щастлив, защото почти на всяко първенство взимаме медали. По-добре да завършим турнира с победа. Много е мотивиращо да триумфираме с отличия. Това евентуално би ни помогнало един ден и в мъжкия национален отбор", категоричен е Гърков.

Стоил Балев, който замести контузения разпределител Симеон Николов за шампионата в Бахрейн, каза: "Много важен медал и голямо отличие. Тимът игра и за Симеон Николов. Справих се, но отсъствието му беше много важно."

Велислав Антов също е щастлив от успеха за България: "Направихме много добро представяне след силната подготовка. Определено сме готови да постигнем още много успехи."


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени