Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Последователите на Петър Дънов посрещат Божествената Нова година в Рила

Снимка: БГНЕС

Стотици хора от Бялото братство се очаква да се включат в танца Паневритмия в 10 ч. На 19 август последователите на Учението на Беинса Дуно, познат като Петър Дънов, посрещат Божествената Нова година  на Седемте рилски езера при изгрев слънце. Това е и кулминацията в обучението в Лятната духовна школа на Братството, която започва на 1 август и завършва на 25 август.

Британският историк и телевизионен водещ проф. Бетани Хюз и екипът ѝ включиха в обиколката си на най-значимите места в България Седемте рилски езера и летния лагер на Бялото братство. Проф. Хюз беше у нас по покана на Министерството на туризма, за да представи страната ни в популярното си предаване "Съкровищата по света", което е гледано в над 120 държави, у нас се излъчва по Viasat History.

Бетани Хюз се интересува от окултните учения, от богомилите. Тя е вегетарианка. Проявявала е голям интерес към Учението на Учителя Беинса Дуно, познат като Петър Дънов, и решила да посвети цял снимачен ден на обиколка в района на езерата и лагера на последователите на Бялото братство. Това е станало в края на юли, преди официалното начало на Лятната духовна школа, разказва журналистката Йоанна Николова, сътрудничила на екипа през целия снимачен ден.

"Мисля, че българският екип, с който са работили, е предложил още няколко теми, сред които нестинарството и Учението на Петър Дънов. Мисля, че бяха впечатлени, на първо място, от красивата природа. Успяха да заснемат Паневритмията, която се играеше. Беше един много дълъг снимачен ден. В много държави, в целия свят има групи и се играе Паневритмия, в лагера идват много чужденци".


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна