Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море спечели трудно, но заслужено срещу Лудогорец

Снимка: БТА

Черно море нанесе втора загуба на Лудогорец от началото на сезона в Първа лига, след като го победи с 1:0 на стадион "Тича" във Варна.

Цветомир Панов донесе ценния успех на варненци, след като се разписа в 56-ата минута.

В хода на целия двубой "Черно море" игра по-добре, като имаше и по-чистите положения. "Лудогорец" беше в променен състав, след като треньорът Ивайло Петев даде почивка на някои от основните си играчи.

В 61-вата минута домакините имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Алекс Фернандес от Франциско Сон, но нарушение не беше отсъдено. 

Мачът на "Тича" беше белязан от много нерви и по-малко футбол, особено след почивката. Двама играчи на "Лудогорец" получиха червени картони при различни ситуации. Игор Пластун след удар в главата на противник при единоборство и преглед на ситуацията с видеоповторение.

Матиас Тисера пък беше изгонен от резервната скамейка след продължителна суматоха и спречкване с публиката на домакините.

Победата е пета за "Черно море" при това поредна след равенството на старта. С 16 точки варненци са начело в Първа лига, като със същия актив е и пловдивският Локомотив. Лудогорец е с три победи и вече две поражения, като е с мач по-малко от останалите. Шампионите са на седмо място в таблицата с 9 точки.


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени