Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има подобрение, но все още и много отменени полети във Великобритания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нарушаването на нормалната работа на британските летища продължава и днес, въпреки остраняването на възникналия вчера технически проблем в системите за контрол на въздушния трафик. 

Има близо 300 отменени полети и закъснения.

Много полети от Острова бяха отменени и днес. Сред тях и полет на „Райънеър“ от Станстед до Пловдив, полетът на „Изиджет“ от "Гетуик" до София закъсня с около два часа. Най-мното полети има отменени от "Гетуик" – 75, следва "Хийтроу" с 74 и Манчестър с 63 отменени полети. 

По-серизно за засегнати също Станстед, Лутън и Единбург. 

Сериозното изоставане от вчера, когато бяха отменени над 500 полета и имаше голеим закъснения, кара експерти да смятат, че макар и да има подобрение, нарушенията на полетите ще продължи до края на седмицата.

От "Юростар" обявиха, че увеличат броя на влаковете си до Париж в опит да помогнат с облужването на пътниците. 

Междувременно започна разследване каква точное причината за „техничесикя проблем“ довел до срив на системата за въздушен контрол над територията на Обедиенното кралство. 

От "Даунинг стрийт" повториха направения по-рано коментар от министъра на транспорта Марк Харпър, че не става дума за кибератака. Съгласно британските закони пътниците, чиито полети са отменени, имат право или да им бъдат върнати парите или да бъдат качени на алтернативен полет.


По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени