Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15 български тенисисти на турнир в София

Държавната шампионка Джулия Терзийска ще играе в Люлин.
Снимка: БТА

Общо15 български тенисисти участват на турнири за мъже и жени от веригата UTR Pro Tennis Tour в София с награден фонд от по 20 хиляди долара, които започнаха днес на кортовете на ТК "Люлин 6", съобщиха от БФТ.

Страната ни е представена от седем мъже и осем жени, сред които шампионът на България Вардан Манукян, Милен Янакиев, Габриел Донев, Симеон Терзиев, Джордж Лазаров, Пьотр Нестеров, Изабел Кузманов, Зиновия Ванева, Габриела Михайлова, Джулия Терзийска, Елизабет Данаилова, Йоанна Радулова.

Така Българската федерация по тенис продължава да осигурява възможност за родните състезатели да премерят сили на международно ниво. По този начин те запълват с мачове срещу чуждестранни противници паузите, в които не са на ITF турнири. Второ - двубоите са все срещу равностойни противници, защото UTR системата разпределя състезателите по близък ранкинг. Трето - всеки тенисист има гарантирани пари от наградния фонд (по около $500), които нарастват с всяка победа. Също така всеки състезател има гарантирани минимум пет мача.

До края на годината България ще бъде домакин на още три турнира от веригата. От 30 октомври до 5 ноември ще има турнир за мъже на кортовете на ТК „Локомотив" в Пловдив. От 27 ноември и 4 декември Благоевград ще е домакин на два турнира за жени.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна