Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подкрепям изцяло колегите си от Пирогов, каза проф. Хинков

Проф. Христо Хинков: Очаквах г-н Емин да си подаде оставката, това е добър знак!

Предоставил съм цялата информация от вътрешната проверка в Пирогов, включително видеозаписите на министъра на отбраната

Проф. Христо Хинков
Снимка: Министерство на здравеопазването

"Предоставил съм цялата информация на министъра на отбраната от вътрешната проверка на "Пирогов" по случая с неговия съветник Мустафа Емин. Министърът е запозват напълно и с видеозаписите, а и с материалите от проверката.

Оставих без реакция тези питания от страна на министъра на отбраната за Facebook, защото ми се струва, че те не са отправени към мен. Те трябва да бъдат отправени към хората, които ги публикуват в публичното пространство, ако въобще са легитимни тези искания.

За мен беше очаквана реакцията на г-н Емин да си подаде оставката. Това е добър знак, аз смятам, че има реакция и че човек така се сепва понякога в своите действия, които той си е оценил като неправилни. Това е израз на една почтеност, съобщи за подкаста на БНР "В центъра на системата" министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков.

Мустафа Емин подаде оставка като съветник на военния министър

"Абсолютно подкрепям колегите си от "Пирогов". Сега, публичността на този казус, ако има политически елементи, е грозно. Всичко, което използва, свързва здравни проблеми и различни казуси, които възникнат в болниците и придобива политически привкус, е изключително грозно. Аз винаги съм казвал, че за мен здравеопазването няма цвят, бих искал и колегите в парламента да следват този принцип", каза още министърът на здравеопазването.

Хинков припомни, че директорът на МБАЛ Враца д-р Кети Ценова си е подала оставката и сега се провежда процедура по събиране на акционерното дружество в търсене на начин да се смени ръководството в търсене на други хора.

Детското отделение в момента е окомплектовано за първо ниво на компетентност. Предстои обаче стабилизация на болницата, коментира още проф. Хинков.
Още по темата в звуковия файл.

Очаквайте цялото интервю на министъра на здравеопазването проф. Христо Хинков в подкаста на БНР "В центъра на системата" по още актуални теми в здравеопазването.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна