Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само за месец в Бургас са конфискувани 80 превозни средства

Снимка: Pixabay

Само за месец 80 моторни превозни средства са иззети на територията на Община Бургас, информират от полицията. В по-голяма си част това са леки автомобили, конфискувани от водачи, шофирали след употреба на алкохол или наркотични вещества. 

Още в първия ден след приемане на законовите промени, бяха отнети два леки автомобила, за употреба на алкохол – 1.55 промила и за употреба на канабис, както и камион с полуремарке, за употреба на алкохол с концентрация – 3.02 промила.

Съхранението на иззетите в Бургас моторни превозни средства първоначално се осъществяваше на паркингите към Районните управления, но поради насищането им бе потърсено съдействие от Община Бургас за организирането на ново място за съхранение. Своевременно е отредено ново място за съхранение на иззетите коли, което е специално оборудвано със система за видеонаблюдение, СОТ и жива охрана.

Активните действия на полицейските служители по отношение проверките на водачи, шофиращи след употреба на алкохол и наркотични вещества ще продължат и в следващите дни. В ход е акцията „Децата тръгват на училище, да ги пазим на пътя!“. 


По публикацията работи: Ивайло Пеев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна