Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С 9999 подписа ГЕРБ се регистрира за местните избори в ЦИК

Снимка: БГНЕС

Партия ГЕРБ се регистрира за самостоятелно участие в предстоящите местни избори, като внесе 9999 подписа. Политическата сила ще регистрира листи за общински съветници във всички 265 общини, като половината от листите са с нови кандидати, включително от младежката организация на ГЕРБ. В някои общини партията ще участва в местни коалиции. Тома Биков от ГЕРБ заяви, че тръгват към победа на местните избори  и с амбицията да се постигне стабилност в общините.

"Ние сме против това българските общини да бъдат превърнати в стартъпи – обект на експерименти. Вярваме, че българските общини успяха да удържат положението в тази дълга политическа криза. И в тази кампания ние ще се борим за стабилна България, и за това българските граждани най-накрая да могат да обърнат внимание на себе си, а не да се занимават през цялото време с експериментите на случайно попаднали хора в политиката", коментира Тома Биков.

Той допълни, че партията очаква позитивна кампания. Няма очаквания тя да разклати "некоалицията".

От ГЕРБ запазиха мълчание за утвърдения кандидат за кмет на София и отказаха коментар по спряганите кандидати - настоящият председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев и председателят на Народното събрание Росен Желязков.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна