Само един вид от 10 тествани овчи сирена и кашкавали са приготвени само от овче мляко, сочи проучване не Сдружението за достъпна и качествена храна.
Същото изследване, направено в акредитирана международна лаборатория, открива фрапиращ дори екипа на лабораторията резултат на биволско сирене без нито грам биволско мляко, което е предизвикало необходимостта тестовете да бъдат повторени и потретвани, акцентират от Сдружението.
В края на май Сдружението за достъпна и качествена храна публикува резултати от подобно проучване, което откри, че едва едно от петте най-скъпи овчи сирена у нас съдържа само овче мляко.
Това е вторият анализ на сдружението, направен заради силен потребителски интерес, като сега са тествани 10 марки сирена и кашкавали.
Резултатите от изпълнените от една от най-авторитетните референтни международн