Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на националките на баскетбол 3х3: Колективът донесе четвъртото място на ЕП

| Интервю
Лъчезар Коцев и момичетата, които са четвърти в Европа.
Снимка: БФБаскетбол

Старши треньорът на националния отбор на България по баскетбол 3х3 за момичета до 17 години Лъчезар Коцев смята, че колективът е бил в основата на силното представяне на тима ни на европейското първенство в Крит, Гърция. 

Съставът завърши на четвъртото място в класирането, а пред официалния сайт на БФБаскетбол Коцев сподели впечатленията си от представянето ни на шампионата.

"Когато преди близо два месеца поех този ангажимент, който още в Унгария усетих, ще се превърне в много емоционално и приятно занимание. Никой не очакваше да стигнем до Европейско първенство. Емоциите тепърва ще изникват в съзнанието ни. Няма как да не съжаляваме, че не се прибрахме с медал, но успехът е огромен", коментира специалистът.

Той назова и хората, които стоят зад успеха в Крит.
"Малко хора отчитат как се стигна до това представяне. На първо място са колегите, които в Шампион 2006, Рилски спортист, Берое Стара Загора и Левски са работили с тези деца, адмирации за тях. После хората, които помагаха, не се виждат отстрани - Марио Андреев, Тодор Колев, Дамян Диков, който чрез съдействието на фондация "София - Европейска столица на спорта" ни даде възможност да участваме в турнир по баскетбол 3х3 в София и мога да кажа, че игрово влязохме много силно в турнира", разказа Коцев.

Наставникът говори и как вижда развитието на този вариант на баскетбола у нас.

"С мен бе г-н Георги Глушков, който видя за какъв форум става дума, каква е организацията,  колко е атрактивно и пленяващо. За мен федерацията трябва да изгради програма за развитието на 3х3, техническите и тактическите прийоми и методиката е доста различна, за да може да имаме отбори в мъжка и женска част и в един момент да пробием до Световно първенство. Благодаря на децата за отношението и себераздаването им", завърши Лъчезар Коцев.
По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна