Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 257 podcast: Елица Виденова – главен лингвист на Google за България

Главният лингвист на Google за България Елица Виденова е ководещ на Катя Василева в новия епизод на отличения с две награди ПР Приз от БДВО – през 2021 и 2022 257 podcast

Тя определя себе си като една най-обикновена отличничка, но с повече характер. Започнала професионалната си кариера в БНР през 2000-та година, днес името на Елица стои зад много стойностни проекти, най-вече в сферата на изкуството и културата, включително на някои от най-популярните филми през последната година, като “Рибена кост” на Драго Шолев, “Януари” на Андрей Паунов, “Записки по едно предателство” на проф. Георги Дюлгеров.

Завършила е английска филология в СУ “Св. Климент Охридски”, учила e Право в НБУ. Стипендиант е на проф. Александър Шурбанов в Университета Роухемптън в Лондон и е част от така наречения Роухемптън клуб. Днес Елица е и главен лингвист на Google за България.

✅  Какво означава това и защо е важно?

✅  Защо световните технологични гиганти толкова държат на чистотата на езика?

✅ Къде ще остане лингвистиката при наличието и скорострелното развитие на ChatGPT?

И още:

🎯 как отличниците организират времето си, за да са винаги успешни и какво най-много ценят като личностни качества световните компании - лидери?

🎧▶️Отговорите са в новия епизод на 257 podcast.

Ако имате въпроси, свързани с личностното и кариерното развитие, не се колебайте и пишете на 257@bnr.bg да потърсим отговорите заедно. Ако пък имате интригуваща история за проявен кураж, преживявания, предизвикателства и решения, които ви движат напред, заповядайте и бъдете следващият ководещ на Катя Василева. Пишете и заповядайте!

Всички епизоди на 257 podcast  можете да откриете:

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени