Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращите енергетици и миньори отказват среща с министър Радев

Снимка: БГНЕС

Протестиращите енергетици и миньори отказват да се срещнат с министъра на енергетиката Румен Радев в административната сграда на ТЕЦ „Марица изток 2“. Той отправи покана за 13 часа. Протестиращите продължават блокадата на магистрала „Тракия“ и на Подбалканския път в района на Гурково и  заявяват, че няма да отстъпят от исканията си.

"Категорично – не. Среща, някой, ако иска да ни види, някой, ако иска да разговаря с нас – тук. Предлагам на министъра да отворят магистралата – да спре тук. Ако решат – ние ще допуснем да разрешат на министъра да спре тук",  заявиха протестиращи на блокадата при Гурково.

От пресслужбата на министерския съвет коментираха за БНР, че очакват поканените синдикални лидери и представители на протестиращите да отидат на обявената среща с министъра на енергетиката, която е насрочена за 13 часа. Едва след това ще се решава какви ще бъдат следващите действия на властта. От правителствената пресслужба напомниха, че един от водачите на протеста в Старозагорско е водач на листа общински съветници на политическа партия за предстоящите местни избори.

Заради блокадите на миньори и енергетици в района на Стара Загора са въведени следните обходни маршрути:

За пътуващите по АМ "Тракия" той е от пътен възел "Нова Загора" по пътя към Нова Загора - Сливен до пътен възел "Свобода". За пътуващите по път Казанлък - Стара Загора: за гр. Стара Загора - през с. Памукчии, с. Християново, Калояновско шосе; от Стара Загора в посока Казанлък - по пътя Стара Загора - Нова Загора - Сливен, бул. "Калояновско шосе, с. Християново, с. Памукчии. Повече информация можете да намерите на страницата на Агенция пътна инфраструктура.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени