Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мечтата за милион засадени дървета… Никола Рахнев, номиниран за "Будител на десетилетието"

Снимка: Личен архив

Да правя добро е най-прекият път към щастието… дарихме и помогнахме на стотиците пострадали от наводненията в Карловско, на десетките хиляди гладуващи у нас, на пострадалите от кървавата война, която Русия води в Украйна, на ужасените и ранените от трусовете в Сирия и Турция, а и с милионите дървета, които засадихме заедно. Да върнем надеждата на хората… Това е "Гората.бг" – хора, които са готови да правят добро, без значение какво е то!

Думите са на Никола Рахнев, един от десетте номинирани в кампанията на БНР и Ива Дойчинова "Будител на десетилетието", който с каузите си увлича хиляди да го последват в мисията му да твори добрина.

На 40 години е, а зад гърба си Никола Рахнев има огромен опит в сферата на продажбите, управлението, консултантски услуги, бизнес развитие и други.

Идеята му за "Гората.бг" се заражда през 2011 г., а през 2013 се осъществява първото масово засаждане на дървета. Мечтата от милион засадени дървета вече далеч е надхвърлена и общността около "Гората.бг" вече се гордее с над 2 000 000.

Никола Рахнев е "Будител на годината" за 2019-а, а днес той отново се бори за вашия глас, гласувайте за него в платформата ни.

Кой ще "Будител на десетилетието" ще стане ясно на тържествена церемония, която традиционно ще се проведе и излъчи на празничния 1 ноември в ефира на БНР, bTV и партньорски мрежи на водещи български медии.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени