Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първо действа, после говори – Алек Алексиев – актьорът, номиниран за "Будител на десетилетието"

Снимка: Личен архив

За мен са много важни действията, делата… До момента над 100 деца са спасени, благодарение на дейностите, които сме успели да извършим.

Това споделя пред БНР актьорът Алек Алексиев, който с първите удари на Русия над Украйна, не се поколеба, а пое трудния път през бомбите, за да окаже подкрепа на бягащите от войната.

А година след началото на кървавите удари той съхрани историите на избягалите украинци, които са намерили подслон у нас, в документален филм "Детство 2.0".

От години актьорът има ясно изразени граждански позиции и е активно ангажиран в полза на обществото, участва в граждански инициативи и дейности на фондация "Заедно в час", която работи за достъп до качествено образование, също и на фондация "Сийдър", която се грижи за деца и възрастни в неравностойно положение. Обвързан е и с дейността на фондация "За доброто", която стартира фонд за децата на загиналите лекари, медици и парамедици по време на Covid пандемията.

Процесът е: Първо действие, след това – говорене. Личните примери... Имам чувството, че част от обществото ни не цени човешкия живот, омаловажава го, за него е просто месо!

Ако историята на Алек Алексиев ви е докоснала, гласувайте за него в инициативата на БНР и Ива Дойчинова "Будител на десетилетието".

А кой от десетте номинирани ще грабне приза, това ще стане ясно на тържествена церемония, която традиционно ще се проведе и излъчи на празничния 1 ноември в ефира на БНР, bTV и партньорски мрежи на водещи български медии.

По публикацията работи: Eкип на БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени