Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Случай на побой от кандидат за общински съветник в Силистренско - препратен на СГП

Снимка: Незабравка Кирова

Случай за нанесен побой от кандидат за общински съветник и баща му над жител на селото, в което живеят, ще бъде изпратен по компетентност в Софийска градска прокуратура.

Жалба от потърпевшия е подадена в Районното полицейско управление в Силистра, както и до Общинската избирателна комисия от една от политическите партии в града.

34-годишен мъж от с. Смилец е подал сигнал, че е бил нападнат от кандидат за общински съветник и от неговия баща, местен земеделски производител, заради това, че е скъсал предизборен плакат.

Лицето не е медицински освидетелствано поради отсъствие на единствения в областта съдебен лекар, но има видими следи и към материалите са приложени снимки от полицейски експерт-фотограф.

Нарушение на изборното законодателство няма, но в деянието е замесен участник в изборния процес, заради това случаят от полицията е предаден на Районна прокуратура – Силистра, а от там утре ще бъде пратен по компетентност на Софийска градска прокуратура.

Указанията са, че при престъпления от общ характер, касаещи изборите – увреждане на имущество, късане на агитационни материали, вербална или физическа агресия, когато са намесени лица с имунитет според чл. 35, ал. 4 от НПК – материалите да се изпращат в София.

До момента от Районна прокуратура - Силистра има изпратени по компетентност до Софийска градска прокуратура два случая. Колко ще са до края на седмицата не ясно, но сигнали постъпват непрекъснато. 

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна