Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров се справи с Медведев в Париж

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров се класира за осминафиналите на Мастърс 1000 турнира в зала в Париж.

Той отстрани третия поставен Даниил Медведев от Русия след 6:3, 6:7(4), 7:6(2) в много качествен мач на централния корт в зала "Акор Арена", продължил почти 3 часа и записа шеста победа над тенисист от топ 10 за сезона. Освен това бившия №3 в света записа и 125-а победа на ниво МАстърс 1000, което го изведе на осмо място от действащите играчи.

В първата част Димитров поведе с 3:0. След това двамата си размениха по един пробив и се стигна до 5:3 при сервис на 32-годишният българин. Той поведе с 40:15 и реализира първия си сетбол с отличен начален удар.

Във втория сет Медведев поведе с 4:2, но Григор, който игра с превръзка на лявотт бедро, върна брейка за 4:5. В следващите си  две подавания той отрази общо шест сетбола и докара частта до тайбрек. В него размяната на полетата дойде при 4:2 точки в полза на руснака. При 6:4 27-годишният московчанин получи още две точки за изравняване на частите и успя при първата с хубав минаващ удар.

Григор имаше два брейкбола във втория гейм на заключителния сет, но не успя. Но Димитров успа да пробие след прекрасно разиграване за 4:2. Това пречупи Медведев, който удари от яд ракетата си в корта. След това българинът затвърди брейка със сервис гейм на нула. Руснакът сервираше за оставане в мача при 2:5 и се справи. След това Гришо подаваше за място на осминафиналите. Той получи два мачбола, след като стигна топката с шпагат и я изпрати неспасяемо в половината на съперника. Медведев отрази двете точки, но българинът стигна до трета възможност. След най-дългото разиграване в мача от 47 удара Димитров прати топката в мрежата. И при четвъртия мачпойнт съперникът оцеля, а след това и върна пробива. При 5:6 Даниил отново сервираше за оставане в двубоя, но Григор стигна до петия си мачбол, който пропиля след форхенд в аут. След двойна грешка първата ни ракета отново имаше точка за победата, ала Медведев се спаси с мощен първи сервис.

Григор Димитров разчиташе на първия си сервис.

Стигна се отново до решителен тайбрек, в който Димитров доминираше от самото начало, сервираше безапелационно и поведе с 5:0. При 6:2 Григор имаше нови четири мачбола и реализира първия.

Българинът завърши с 45 печеливши удара срещу 47 непредизвикани грешки.

Следващият съперник на Димитров ще бъде Александър Бублик, който представя Казахстан.



По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна