Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бурята Киърън отшумява, но в Англия все още остава предупреждението за лошо време

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бурята Киърън, засегнала сериозно Британските острови, отшумя, но и днес в Южна Англия остават предупрежденията за проливни дъждове, а в цялата страна са издадени повече от 200 предупреждения за наводнения.

Жълт код за проливни дъждове, издаден от Метеорологтичната служба, остава валиден поне до полунощ за цяла Южна Англия, като се започне от графство Корнуол чак до Южен Лондон. Почвата е толкова наситена с влага, че дори и по-скромни валежи заплашват реките да излязат от руслата си. Транспортът на много места остава затруднен. 

Големите вълни създават опасни условия по някои крайбрежни участъци. Макар и да нарече ситуацията „сравнително типично есенно време“ главният синоптик Франк Сондърс призова хората да бъдат внимателни. Той каза, че има и добра новина, защото прогнозата е за сравнително суха и спокойна неделя, макар и по-студена от миналата седмица. 

Постепенно се възстановява електричеството в засегнатите райони, брулени от ветрове със сила над 160 километра в час. Почистват се пътищата и железопътните линии от паднали дървета и отломки.


По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени