Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът отхвърли иска на Ваня Григорова за избрания кмет на София

Снимка: БГНЕС

Административният съд на София отхвърли искането за спиране на изпълнението на решението на Столичната избирателна комисия за определяне на кмет на столицата.

Жалбата дойде от Ваня Григорова, в качеството ѝ на кандидат за кмет на столицата, и Иван Таков, в качеството му на председател и представляващ МК "БСП за България", издигнали я в битката за градоначалник. 

Първоинстанционният съд обаче отхвърля направеното в жалбата искане за спиране на предварителното изпълнение на решението на столичната ОИК. Предстои съдът да насрочи административното дело за разглеждане в открито заседание идната седмица. 

Жалбата на Ваня Григорова, в качеството ѝ на кандидат за кмет на Столичната община, и Иван Таков съгласно чл. 1, ал.1 беше подадена преди ден и съгласно правилата беше изпратена на ОИК - Столична за незабавно окомплектоване с административната преписка и изпращането им в съда.

Ваня Григорова обжалва изборите и иска спиране на решението за избран кмет

Преписката се върна обратно в първоинстанционния съд днес около обяд и делото веднага беше образувано за разглеждане, като съдът се произнесе незабавно по искането за спиране на предварителното изпълнение.

Определението по искане за спиране на изпълнението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд. 

По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна